Skip to Content

Wie ben ik?

Ik ben Nicole de Ruiter. Mijn verhaal begint in Hoogvliet waar ik ben geboren en opgegroeid. Als klein meisje vond ik het heerlijk om te zingen, te dansen of te ontdekken. Vaak struinde ik door de natuur op zoek naar kikkers en salamanders. Mijn passie voor de natuur was al vroeg ontloken.

Als hoog-sensitief persoon beleefde ik van jongs af aan de wereld anders dan de meeste mensen….intenser, dieper en meer verbonden. Worstelend probeerde ik te voldoen aan de gestelde eisen van de maatschappij, mijn werk en de directe omgeving. Maar ook aan mijn eigen hoog gestelde eisen. Niet altijd kon ik bij anderen terecht en voelde me eenzaam in mijn gedachten, ideeën, angsten en gevoelens. In 2007 brak een moeilijke periode aan waar ik me opgebrand voelde en flink met de neus op de feiten werd gedrukt.
Ik koos ervoor om het roer om te gooien!

Op persoonlijk vlak ben ik met mijzelf aan de slag gegaan. Om dichter bij mezelf te kunnen komen besloot ik om meer mijn hart te gaan volgen, meer mijn passie voor de natuur te voeden. Ik gaf mijn baan als theatertechnicus op en ging weer de schoolbanken in voor de opleiding Bos- en Natuurbeheer. In de vier jaar van mijn opleiding ondersteunde ik vele medestudenten als ze ergens mee zaten of er niet uitkwamen zowel op persoonlijk vlak als met hun studie.

Zowel met mijn werk als boswachter en privé ben ik het liefst zo veel mogelijk in de natuur te vinden. In de natuur laad ik door haar kracht, schoonheid en rust op, ze inspireert en motiveert mij om weer bij mezelf te komen en met beide benen op de grond te gaan staan.

Altijd heb ik een innerlijke motivatie gevoeld om mensen te helpen verder te komen in hun leven. Graag luister ik naar mensen om te snappen wat hun bezig houdt en motiveert of wat hun juist tegenhoudt of dwars zit. Doorpakken is altijd mijn sterkste kant geweest en ik hou er van om een rol te spelen in het proces waar mensen tot nieuwe inzichten komen of stappen zetten die ze eerder nooit durfden te zetten.

In de huidige maatschappij zie ik steeds meer mensen worstelen om aan de hoge eisen van het leven te voldoen. Ze staan niet meer in contact met zichzelf, hebben een burn-out of ze zijn ziek geworden of ze zijn het zicht op hun eigen pad verloren. Ik loop graag een tijdje met mensen mee als ze zijn vast gelopen of de weg even kwijt zijn. Mijn ervaring is dat de natuur daar een grote rol in kan betekenen. Door simpelweg al eens een wandeling met mensen in de natuur te maken en met ze te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en waar ze tegenaan lopen, heb ik mensen al enorm zien veranderen en veel zien leren over hunzelf. Mensen weer te zien stralen, daar word ik nou echt blij van.

In 2018 volgde ik met veel plezier de opleiding tot Natuurcoach en coachte tijdens de opleiding meerdere mensen. Langzaam vormden zich de ideeën rondom mijn bedrijf Vreugdevuur Natuurcoaching, dat ik in 2019 op heb gericht.

Met mijn bedrijf wil ik mensen ondersteunen door een tijdje met ze mee te wandelen op hun pad. Ze weer in contact laten komen met zichzelf en ze weer te verbinden met hun eigen unieke ‘ik’ en de natuur. Zodat ze kunnen helen en stappen gaan nemen om datgene te bereiken wat ze in hun hart echt willen gaan doen. Door mijn persoonlijke aanpak, mijn kennis van de natuur als boswachter zijnde, het gebruik van symboliek, gecombineerd met mijn inlevingsvermogen en mijn eigen wijze van werken wil ik graag bijdragen aan dit proces.

Vreugdevuur Natuurcoaching

info@vreugdevuurnatuurcoaching.nl

Fotografie door: Mark van Rheenen
Website ontwerp door: Tom de Wit @ The Imagineering Suite

Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring