Gepubliceerd op: 21 Februari 2019

Podiumangst…..herken je dat?? Een snel kloppend hart, misselijk en (bijna) niet durven te spreken, spelen of zingen voor een groep…

Nou ik herken het heel goed hoor. Ik hou echt enorm van zingen, mijn creativiteit kan ik kwijt in het maken van muziek en vind het heerlijk om met de band te spelen. Maar ja….ik heb wel enorme podiumangst!! Soms valt het mee en soms is de angst zo verlammend dat ik letterlijk niet meer durf te zingen.

Laat ik me daardoor tegenhouden? Nee, absoluut niet. Zingen is mijn passie en daar ga ik voor. Hoe zorg ik er nou voor dat ik straks weer ga knallen op het podium met de band?

Ten eerste erken ik de angst, want zij heeft immers het beste met me voor en wil heel graag dat ik fantastisch zing. Ten tweede geef ik dankbaarheid terug, want ze doet haar best om me te helpen (alleen de wijze waarop werkt niet zo best). Ten derde geef ik haar een andere taak, zoals bv zorgen voor een stromende ademhaling, want de angst mag er gewoon zijn. Ten vierde…..oefenen, oefenen en oefenen om vertrouwen op te bouwen.

Waar??? Op het station natuurlijk 😉 😀