Gepubliceerd op: 5 April 2019

Gisteren had ik een hele bijzondere sessie met een cliënt, waarin het thema ‘Zielskwaliteiten’ centraal stond. Mijn cliënt schreef zelf een stukje over een gebeurtenis die tijdens onze sessie afspeelde. Met toestemming deel ik deze graag met jullie….

‘Hoe de kosmos werkt.
We waren bezig met het onderzoeken van mijn Zielskwaliteiten. Hiervoor had ik een cirkel gemaakt van wat takken, bloemen en steentjes. Ik werd geroepen vanuit het beboste gebied om naar een specifieke open plek te gaan en daar mijn cirkel te gaan maken. Mijn zielskwaliteiten had ik verzameld en in de cirkel gelegd, één er van werd gesymboliseerd door een flesje water. Dat flesje water stond voor mijn zielskwaliteit ‘Levenskracht’.

Zodra Nicole vroeg ‘Maak eens contact met je kwaliteit levenskracht’, voelde ik een vlaag energie, mijn evenwicht verschoof naar achter en ik werd een paar stapjes achteruit de heuvel afgewiebeld. Ik moest erg lachen en wist niet wat er nou precies gebeurde. Nicole vroeg me hoe is het gesteld met deze kwaliteit. Ik zei meteen, ‘Nou daar is niet zoveel van over, dat is opgegaan aan andere mensen’.

Het was nog niet mijn mond uit en POEF, daar kwam een hond aangelopen die blaffend naar mijn kwaliteitencirkel stoof. De hond pakte er zo een tak uit en kreeg het voor elkaar om het hele ding uit elkaar te schoppen. Het mondde uit in een discussie met de vrouw van de hond die steeds agressiever werd en vond dat het zijn stok was en weigerde de hond bij zich te houden of verder te lopen. Ik had geen zin in conflict met deze vrouw en vond het zonde van onze tijd en de focus waar we mee bezig waren. Begeleid onder wat geroep van de vrouw over dat ze wel wist met wat voor ritueel we bezig waren en dat ‘de kosmos zo niet werkt’ besloot ik dat we prima de spullen mee konden nemen en een stuk verderop verder konden.

Nicole liet me mijn ogen sluiten, een paar keer diep adem halen en me opnieuw verbinden met mijn kwaliteit ‘Levenskracht’. Het werd me ineens heel duidelijk hoe ik sinds mijn jeugd keer op keer het contact met mijn levenskracht kwijt raak na of tijdens een conflict met mensen. Wat me eigenlijk vooral verbaasde was hoe simpel het was om hier weer mee terug in contact te komen en de focus te houden op de dingen waar ik mee bezig ben.

Nu staat er een hele mooie weckpot gevuld met water op mijn kast, voor als ik even de verbinding met mijn levenskracht kwijt ben. Ik sluit mijn ogen, neem drie diepe ademhalingen en POEF. Wat is het toch mooi heh, hoe de kosmos werkt.

Wat een enorm inzicht en top sessie Nicole, dankjewel!’

Tja, een bijzondere sessie was het zeker wel en heel mooi wat hier gebeurde. Als coach was het ook even schakelen om dit zo mee te maken. Zo’n gebeurtenis tijdens een sessie is mij namelijk ook nog niet eerder overkomen. Diep van binnen voelde ik dat dit echt zo moest gebeuren. Begrijp me niet verkeerd, agressie tolereer ik echt niet, ook tijdens een sessie niet. Op dat moment was het vooral beter om rustig te blijven, in contact te blijven met mijn cliënt en de vrouw geen aandacht te geven. Mijn cliënt had de situatie goed onder controle, al hield ik deze nauwlettend in de gaten.
Nadat we op een andere plek met de sessie verder gingen liet ik mijn cliënt weer contact maken met haar kwaliteit ‘Levenskracht’. Dit zorgde voor bewustwording dat ze het contact met haar Levenskracht telkens kwijt raakt bij een conflict, maar het gaf haar ook het inzicht dat ze weer makkelijk mee in verbinding kan komen.

Wat mij betreft……een mooi voorbeeld van hoe de kosmos juist wel werkt 😉